Turun Urheiluliitto

Turun Urheiluliitto on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista urheiluseuroista, joka on perustettu vuonna 1901. Teimme seuralle WordPress Multisite -verkkosivustototeutuksen 2022-2023.

Brändi- & ilmesuunnittelu
Verkkosivut
WordPress Multisite

Wordpress

Vieraile sivustolla turunurheiluliitto.fi

Vuodenvaihteessa 2022-2023 meidät valittiin uudistamaan Turun Urheiluliiton sekä seuran alajaostojen verkkosivustot (lukuunottamatta voimistelua, jonka sivusto oli niin laaja, että se jäi jatkokehitettäväksi).

Tavoitteenamme oli parantaa sivustojen yhdenmukaisuutta ja toiminnallisuutta, samalla kunnioittaen liiton perinteitä ja tunnettuutta. Tämän saavutimme toteuttamalla laajan sivustokokonaisuuden WordPress Multisitella, joka mahdollistaa useiden, toisiinsa liittyvien verkkosivustojen hallinnan yhden WordPress-asennuksen kautta.

Projektimme käsitti ulkoasun suunnittelun ja toteutuksen sekä teknisen suunnittelun ja toteutuksen. Uudistetun sivuston rakenteen suunnittelimme yhteistyössä asiakkaan kanssa, varmistaen helpon navigoinnin ja käyttäjäystävällisyyden. Sivusto toteutettiin Multisite-ominaisuudella, mikä tarkoittaa, että pääsivun lisäksi loimme seitsemän muuta verkkosivustoa alajaostoille. Kaikkia näitä sivustoja hallitaan keskitetysti, joka tekee ylläpidosta tehokasta ja yhtenäistä.

Erityistä huomiota kiinnitettiin sivustojen päivitettävyyteen. Räätälöimme ratkaisun siten, että asiakas ja eri jaostot voivat itsenäisesti päivittää omia sivujaan, mikä lisää sivustojen dynaamisuutta ja ajantasaisuutta. Visuaalisesti sivusto sai uuden ilmeen, jossa yhdistyvät moderni otteemme ja Turun Urheiluliiton arvokas perintö. Käyttöön otettiin uusia visuaalisia elementtejä, jotka tekevät sivustosta houkuttelevamman ja kutsuvamman.

Yhteistyömme Turun Urheiluliiton kanssa oli merkittävä hanke, joka osoittaa kykymme toteuttaa monipuolisia ja vaativia verkkosivuprojekteja. Olemme ylpeitä lopputuloksesta ja siitä, että saimme olla osa Turun Urheiluliiton digitaalista kehitystä.

WordPress Multisite

WordPress Multisite on tehokas ominaisuus WordPressin sisällä, joka mahdollistaa useiden, toisiinsa liittyvien verkkosivustojen hallinnan yhden WordPress-asennuksen kautta. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen organisaatioille, jotka tarvitsevat useita sivustoja eri osastoille, projekteille tai alajaostoille, mutta haluavat hallita niitä keskitetysti.

Multisite-ominaisuuden avulla voit luoda verkoston (network) sivustoja, joilla kaikilla on oma erillinen URL-osoitteensa, mutta ne jakavat saman WordPress-asennuksen. Tämä tarkoittaa, että ylläpidät vain yhtä WordPress-kokonaisuutta, mutta voit luoda ja hallita useita sivustoja sen sisällä. Jokaisella sivustolla voi olla oma teemansa ja käyttämänsä lisäosat, mutta ne voivat myös jakaa teemoja ja lisäosia keskenään.

Yksi Multisiten suurimmista eduista on sen tehokkuus ylläpidossa. Päivitykset, teemat, lisäosat ja muut keskeiset asetukset voidaan hallita keskitetysti. Tämä vähentää tarvetta tehdä samat päivitykset useille eri sivustoille erikseen. Lisäksi Multisite mahdollistaa käyttäjähallinnan yhtenäistämisen; käyttäjät voivat kirjautua sisään kaikille verkon sivustoille samoilla tunnuksilla, mikä tekee sivustojen käytöstä sujuvaa.

Turvallisuus on toinen merkittävä etu. Koska kaikki sivustot ovat yhden asennuksen alla, turvallisuuspäivitykset ja haavoittuvuuksien korjaukset voidaan tehdä kerralla kaikille sivustoille. Tämä vähentää riskiä, että jokin sivustoista jäisi päivittämättä.

On kuitenkin syytä huomata, että Multisite-ominaisuuden käyttöönotto ja hallinta vaatii jonkin verran teknistä osaamista. Verkon asetusten konfigurointi, sivustojen lisääminen ja hallinta sekä käyttäjäoikeuksien määrittely voivat vaatia tarkempaa ymmärrystä WordPressin toiminnasta.

Yhteenvetona WordPress Multisite on erinomainen ratkaisu, kun tarvitset hallita useita verkkosivustoja tehokkaasti ja turvallisesti yhden keskitetyn hallintapaneelin kautta. Se tarjoaa joustavuutta, tehokkuutta ja helppoutta sivustojen ylläpitoon, mutta vaatii samalla hieman enemmän teknistä tietämystä ja suunnittelua.

Turun Urheiluliitto

Turun Urheiluliitto on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista urheiluseuroista, joka on perustettu vuonna 1901. Seurana se edustaa pitkää historiaa suomalaisessa urheilussa, tarjoten laajan kirjon eri urheilulajeja jäsenilleen. Toiminta kattaa niin yleisurheilun, voimistelun, pyöräilyn kuin monia muita lajeja, keskittyen niin huippu-urheiluun kuin kuntoiluun ja lasten sekä nuorten liikuntaan.

Turun Urheiluliitto on tunnettu paitsi menestyksestään urheilukentillä, myös sen aktiivisesta roolista yhteisössä. Seura järjestää useita tapahtumia ja kilpailuja vuoden aikana, tarjoten urheilun iloa ja elämyksiä niin aktiiviurheilijoille kuin urheilusta nauttiville katsojillekin.

Seura on omistautunut edistämään terveellistä ja aktiivista elämäntapaa kaikenikäisille, ja sen toiminta-ajatuksena on tarjota laadukasta valmennusta ja hyviä olosuhteita urheilulle. Turun Urheiluliiton toiminta perustuu vahvoihin arvoihin, kuten yhteisöllisyyteen, reiluun peliin ja jokaisen yksilön kunnioittamiseen.

Turun Urheiluliitto on merkittävä toimija niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla, ja se jatkaa ylpeänä perinnettään suomalaisen urheilun ja urheilukulttuurin kehittämisessä. Seuran menestynein urheilija on Paavo Nurmi.

roy@kajahdus.fi
044 973 0883

perttu@kajahdus.fi
040 663 7262

sampsa@kajahdus.fi
044 988 3136