Turun taidemuseo

Toteutimme keväällä 2020 Turun taidemuseolle uudet verkkosivut. Suomen yksi tunnetuimmista museoista luotti Kajahduksen ammattitaitoon ja yhteistyön tuloksena syntyivät tyylikkäät monikieliset sivut.

Brändi- & ilmesuunnittelu
Logosuunnittelu
Verkkosivut

Wordpress / WPML

Vieraile sivustolla turuntaidemuseo.fi

Koko sivusto suunniteltiin ja toteutettiin asiakkaan toiveiden pohjalta. Yksi projektin tärkeimmistä osioista on näyttelyiden ja tapahtumien esittelyt, jotka rakennettiin räätälöidyllä artikkelirakenteella hyödyntäen mm. Advanced Custom Fields -lisäosaa. Tämä mahdollisti museolle heille sopivan tavan esitellä ja päivittää tietojaan verkkosivuilla.

Lisäksi päivitimme Turun taidemuseon logon ja muutimme samalla yleisilmettä merkittävästi modernimmaksi. Logon freesaus ja visuaalisen ilmeen muutos antoivat museolle uuden, raikkaan ilmeen verkossa.

Yhteistyö asiakkaan kanssa oli inspiroivaa ja tuloksena oli sivusto, joka heijastaa museon arvokkuutta ja tarjoaa vierailijoille miellyttävän ja informatiivisen kokemuksen.

Teknisesti monipuolinen verkkosivutoteutus

Turun taidemuseon uudet verkkosivut ovat teknisesti monipuoliset. Verkkosivujen toteutuksessa hyödynsimme useita tärkeitä teknisiä ominaisuuksia, jotka mahdollistivat sivujen toimivuuden ja käyttäjäystävällisyyden.

Yksi keskeisimmistä teknisistä ratkaisuista oli Any Post Grid -osio, joka on koodattu räätälöidysti museon tarpeisiin. Tämä osio mahdollisti haluttujen teknisten ja ulkoasullisten ominaisuuksien integroinnin sivupohjiin. Se tarjosi joustavuutta sisältöjen esittämisessä ja loi mahdollisuuden luoda houkuttelevia artikkelilistoja ja näyttömuotoja.

Toinen tärkeä lisäosa oli Advanced Custom Fields (ACF), jonka avulla voitiin lisätä ja hallita lisäkenttiä artikkeleihin. Tämä mahdollisti museolle räätälöityjen tietojen ja sisältöjen esittämisen verkkosivuilla. ACF:n avulla voitiin luoda uniikkeja artikkelirakenteita, mikä oli erityisen hyödyllistä museon näyttelyiden ja tapahtumien esittelyssä.

Monikielisyys oli myös tärkeä osa projektia, ja siihen käytettiin WPML-kielikäännöslisäosaa. Sivuston kääntäminen useille eri kielille oli ratkaiseva vaatimus, ja WPML mahdollisti sivuston saumattoman käännöstyön ja tarjosi vierailijoille mahdollisuuden käyttää sivustoa omalla äidinkielellään.

Sivuston toteutus tehtiin modulaarisesti WordPressin päälle käyttäen page builder -työkaluja. Tämä antoi mahdollisuuden luoda sivuja helposti ja intuitiivisesti, ja samalla säilyttää joustavuuden sivuston laajentamisessa ja päivittämisessä tulevaisuudessa.

Kaikki nämä tekniset ominaisuudet yhdessä loivat perustan verkkosivuille, jotka ovat sekä toimivat että houkuttelevat. Ne tarjoavat vierailijoille monipuolisen ja miellyttävän kokemuksen museon tarjoamista sisällöistä ja tapahtumista.

Turun taidemuseon verkkosivujen nopeus, hakukoneoptimointi ja saavutettavuus

Turun taidemuseon uudet verkkosivut eivät ainoastaan tarjoa visuaalista ja teknistä toimivuutta, vaan ne ovat myös suunniteltu huomioimaan nopeuden, hakukoneoptimoinnin ja saavutettavuuden tärkeys.

Nopeuden osalta sivusto hyödyntää tehokasta palvelintason välimuistitusta Litespeedin avulla. Tämä tarkoittaa, että sivut latautuvat nopeasti ja tarjoavat kävijöille sulavan selailukokemuksen riippumatta siitä, millä laitteella tai yhteydellä he sivustolle saapuvat. Nopea sivuston latautuminen on keskeinen tekijä kävijöiden tyytyväisyyden ja sitoutumisen kannalta.

Hakukoneoptimoinnissa sivusto on varustettu Yoast SEO -lisäosalla, joka mahdollistaa tehokkaan hakukoneoptimoinnin. Yoast SEO auttaa museota parantamaan sivustonsa näkyvyyttä hakukoneissa ja varmistamaan, että relevantit sisällöt löytyvät helposti hakutuloksista. Tämä on avainasemassa, kun pyritään houkuttelemaan uusia kävijöitä ja tavoittamaan laajempi yleisö.

Saavutettavuus on myös korkealla prioriteettilistalla. Sivuston saavutettavuus tarkastettiin perusteellisesti Wave-työkalulla, joka auttoi tunnistamaan ja korjaamaan mahdolliset esteet verkkosivujen käytettävyydessä eri käyttäjäryhmille. Lisäksi sivustolle laadittiin saavutettavuusseloste, joka tarjoaa tietoa siitä, miten sivustoa voidaan käyttää esteettömästi ja miten mahdolliset saavutettavuusvaatimukset on otettu huomioon.

Kaikki nämä tekijät yhdessä luovat Turun taidemuseon verkkosivuille vahvan perustan. Sivuston nopeus, hakukoneoptimointi ja saavutettavuus ovat kaikki keskeisiä tekijöitä, jotka auttavat museota tavoittamaan ja palvelemaan laajempaa yleisöä verkossa, sekä tarjoamaan kaikille kävijöille mahdollisuuden nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Turun taidemuseo

Turun taidemuseon monipuoliset ja laadukkaat näyttelyt tutustuttavat taiteen kiehtovaan maailmaan aina klassikoista uusimpaan nykytaiteeseen. Monipuolisen näyttelyohjelman lisäksi museo tarjoaa runsaasti oheisohjelmaa sekä kauniin miljöön yhdessäololle ja viihtymiselle.

Museo hallinnoi yhtä Suomen kattavimmista taidekokoelmista. Tässä kansallisaarteistonakin tunnetussa kokoelmassa ovat hyvin edustettuina 1800–1900-luvun vaihteeseen sijoittuva Suomen taiteen kultakausi, taiteilijoiden omakuvat, suomalainen surrealismi sekä poptaide. Nykyisin museon kokoelmaan kuuluu runsaat 7 600 teosta, joita esitellään museon vaihtuvissa kokoelmanäyttelyissä ja teoslainoina maailmalla.

Museon kansallisromanttinen graniittilinna on kaupungin näkyvimpiä maamerkkejä ja myös nähtävyys jo itsessään. Rakennuksen on suunnitellut professori Gustaf Nyström ja se oli valmistuessaan vuonna 1904 Suomen toinen taidemuseoksi suunniteltu rakennus. Varat Turun kaupungille museon rakentamista varten lahjoittivat turkulaiset kauppiasveljekset Ernst ja Magnus Dahlström.

roy@kajahdus.fi
044 973 0883

lotta@kajahdus.fi
044 096 0512

sampsa@kajahdus.fi
044 988 3136