Ahlstrom

Ahlstrom on yksi Suomen vanhimpia yrityksiä. Uudistimme perinteikkäälle yritykselle nimenvaihdoksen yhteydessä logon ja visuaalisen ilmeen vuosien 2021-2022 aikana.

Brändi- & ilmesuunnittelu
Logosuunnittelu
Mainonnan palvelut

ahlstrom.com

Ahlstrom valmistaa kuitupohjaisia innovatiivisia ja kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja asiakkailleen maailmanlaajuisesti. Erikoismateriaaleja valmistavan yhtiön tavoitteena on puhdistaa ja suojella joka kuidulla sekä tavoitella vastuullisten tuotteiden kautta puhtaampaa maailmaa.

Yhtiö otti käyttöön perinteisen Ahlstrom-nimen ja luopui kaksiosaisesta Ahlstrom-Munksjö –nimestä sen jälkeen kun se myi rakennusteollisuuden pintamateriaaleja valmistavan liiketoimintansa. Myyty liiketoiminta jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä Munksjö-nimellä.

Logon ja ilmeen uudistus: Brändin freesaus arvokkaasti

Ahlstrom on yksi Suomen vanhimpia yrityksiä. Sen vuoksi oli tärkeää säilyttää asiakkaiden hyvin tuntemat visuaaliset elementit samalla kun logo ja ilme sekä markkinointimateriaali muuten uudistettiin. Myös 65-sivuinen laaja graafinen ohjeisto uusittiin.

Lähes 40 maassa toimivan yrityksen visuaalisen uudistuksen läpivienti oli mittava urakka. Siihen sisältyi kaiken logoa käyttävän materiaalin ja kylttien vaihdokset ja yhtiönimien vaihdon organisointi asiaan liittyvine juridisine jatkotoimenpiteineen. Kajahduksen rooli toki rajoittui tässä graafisen suunnittelun ja tuotannon palveluihin. Yhtiö jatkaa työtä maailmanlaajuisessa organisaatiossaan.

Markkinointimateriaalien tuotantoa ilmeen pohjalta

Yhteistyömme Ahlstromin kanssa alkoi jo ennen yritysilmeen ja nimen muutosta, ja on jatkunut jo yli 5 vuotta. Toteutimme alkuun erilaisia PowerPoint-pohjia, hankeilmeitä ja yksittäisiä dokumentteja pääasiassa sisäiseen viestintään.

Yritysilmeen uusimisen yhteydessä loimme useita erilaisia pohjia ulkoiseen markkinointiin, kuten some-, mainos- ja julistepohjia. Lisäksi suunnittelimme luomamme kuvion pohjalta erilaisia tuotteita, kuten kahvikuppeja, huiveja ja muuta pientä markkinointitavaraa.

Yhteistyön jatkuminen

Iso kysymys on lukijalle varmasti se, että miten pienehkö turkulainen markkinointialan yritys on pystynyt säilyttämään asiakkuuden maailmanlaajuisen suuryrityksen kanssa jo vuosien ajan? Vastaus on nopeus ja laatu. Olemme pystyneet tarjoamaan ison mainostoimiston laatua nopealla aikataululla.

Suuryritykset arvostavat laadun lisäksi nopeutta ja tavoitettavuutta. Vaikka isommat sisäiset prosessit voivat olla hitaita yrityksen kokoluokan vuoksi, pitää kuitenkin varautua siihen että viime hetken muutoksia voi tulla nopeastikin. Tällöin olemme pystyneet palvelemaan asiaankuuluvasti.

Yhteistyömme jatkuu ja olemme valmiita palvelemaan myös muita suuryrityksiä vastaavanlaisissa tarpeissa.

roy@kajahdus.fi
044 973 0883

sampsa@kajahdus.fi
044 988 3136

emma@kajahdus.fi
050 498 9783